Дългът спрямо брутния вътрешен продукт е около 21-22%. Няма да има

...
Дългът спрямо брутния вътрешен продукт е около 21-22%. Няма да има
Коментари Харесай

Венеция Ангова: Няма да има дългова криза

Дългът по отношение на брутния вътрешен артикул е към 21-22%. Няма да има дългова рецесия, това са популистки изявления. Това сподели за " Твоят ден " Венеция Ангова от ПП–ДБ.

" Започнахме диалозите с синдикатите още в границите на предходния бюджет. И тук се видя доста ясно, че главният проблем не е съществуването на средства навсякъде, а отваряне на ножицата и неравенствата във възнагражденията. Предвидени са над 350 милиона за растеж на заплатите. И те следва да се разходят съответно там, където има най-голяма потребност. Редно е да се започва от секторите, в които има най-големи диспропорции, където нестина е незаслужено възнаграждението. И плюс това, има нарастване за правосъдната система от един милиард. Ако тя е склонна да понижи своето нарастване, ние можем да го предложим и да се вземат от там средства ", разяснява тя.

По думите ѝ инфлацията спада и се чака да бъде 4,8%. Тя няма да се покачва. Това е доста значимо да се каже ясно. Българска народна банка са консервативна институция, обикновено е да изискват да има спомагателни буфери. Да, в действителност би било хубаво в идеалния случай да имаме десетки милиарди, които да стоят за всеки случай. Но ние ги нямаме сега, тъй като те би трябвало да бъдат разходени по политика и оправдано.  След 5 до 10 години България би могла да има такъв буфер и по-спокойни финанси ", уточни Ангова.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР